Mátový sirup
21. 4. 2007
500 g cukru krystal
1/2 vody
50 g čerstvých mátových lístků
Postup :
Do smaltované nádoby nebo do nádoby z varného skla či keramiky odměříme 1/2 litru vody , vsypeme cukr a za stálého míchání a odstran'ování pěny svaříme na hustý sirup . Vsypeme pokrájené mátové listy a necháme přejít varem . Nádobu odstavíme , pevně zakryjeme a necháme asi hodinu stát . Sirup scedíme do lahviček . Užívá se třikrát denně 1 polévková lžíce při špatném nechutenství , špatném trávení a nachlazení .
1/2 vody
50 g čerstvých mátových lístků
Postup :
Do smaltované nádoby nebo do nádoby z varného skla či keramiky odměříme 1/2 litru vody , vsypeme cukr a za stálého míchání a odstran'ování pěny svaříme na hustý sirup . Vsypeme pokrájené mátové listy a necháme přejít varem . Nádobu odstavíme , pevně zakryjeme a necháme asi hodinu stát . Sirup scedíme do lahviček . Užívá se třikrát denně 1 polévková lžíce při špatném nechutenství , špatném trávení a nachlazení .