Víno z bezinkových květů
30. 4. 2007
10 květenstvích bezu černého
1 kg cukru svařeného v 5 l vody
2 citróny
vinné kvasinky
Postup :
Omytá květenství zbavíme větších stopek a zalijeme teplou vodou svařenou s cukrem . Přidáme citróny pokrájené na kolečka zbavené jader , vzklíčené kvasinky a týden necháme v teple kvasit ve skleněné nádobě ovázané gázou . Pak víno stáhneme hadičkou , přecedíme a necháme dokvasit 1 - 2 měsíce s kvasnou zátkou . Stočíme je do lahví s pevným uzávěrem a uložíme v chladnu . Zraje 4-6 měsíců .
1 kg cukru svařeného v 5 l vody
2 citróny
vinné kvasinky
Postup :
Omytá květenství zbavíme větších stopek a zalijeme teplou vodou svařenou s cukrem . Přidáme citróny pokrájené na kolečka zbavené jader , vzklíčené kvasinky a týden necháme v teple kvasit ve skleněné nádobě ovázané gázou . Pak víno stáhneme hadičkou , přecedíme a necháme dokvasit 1 - 2 měsíce s kvasnou zátkou . Stočíme je do lahví s pevným uzávěrem a uložíme v chladnu . Zraje 4-6 měsíců .