Pampeliškové víno po anglicku
2. 5. 2007
2,5 l pampeliškových květů bez zeleného zákrovu
hrst rozinek
1 lžička mletého zázvoru
1,2 kg krystalového cukru
št'áva ze 2 pomerančů
št'áva z 1 citrónu
vinné kvasinky
4 l převařené vody
Postup :
Žluté kvítky spaříme asi 1 litrem vařící vody a necháme ustát 2 - 3 dny . Nálev slijeme a doplníme zbývajícím množstvím ohřáté vody s rozpuštěným cukrem . Do vlažného nálevu dáme št'ávu z citrónu a pomerančů , rozinky , zázvor , kvasinky a necháme dva dny kvasit v nádobě ovázané plátnem a gázou . Hadičkou víno stáhneme a necháme dokvasit v demižónu s kvasnou zátkou . Potom je stočíme do lahví a necháme 3-6 měsíců zrát .
hrst rozinek
1 lžička mletého zázvoru
1,2 kg krystalového cukru
št'áva ze 2 pomerančů
št'áva z 1 citrónu
vinné kvasinky
4 l převařené vody
Postup :
Žluté kvítky spaříme asi 1 litrem vařící vody a necháme ustát 2 - 3 dny . Nálev slijeme a doplníme zbývajícím množstvím ohřáté vody s rozpuštěným cukrem . Do vlažného nálevu dáme št'ávu z citrónu a pomerančů , rozinky , zázvor , kvasinky a necháme dva dny kvasit v nádobě ovázané plátnem a gázou . Hadičkou víno stáhneme a necháme dokvasit v demižónu s kvasnou zátkou . Potom je stočíme do lahví a necháme 3-6 měsíců zrát .