Jarní bylinkový salát
28. 4. 2007
4 vejce
polévkový taliř pampeliškových lístků
hrst št'ovíčkových lístků
svazek zelených cibulek s natí
4 ančovičky nebo očka
1 cibule
4 lžíce olivového oleje
1 lžička octa
cukr
pepř
Postup :
Vejce vaříme 6 minut . Pampeliškové i št'ovíčkové listy a cibulky očistíme , omyjeme a necháme okapat . Lístky pokrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé , zelené cibulky na tenká kolečka . Část ančoviček utřeme s olejem , rozředíme octem a zbytkem oleje , mírně osladíme , opepříme a promícháme s listy a nakrájenými cibulkami . Přidáme vejce rozkrojená po délce na čtvrtky a cibuli rozebranou na kroužky . Salát promícháme , ozdobíme zbytkem pokrájených ančoviček a ihned podáváme .
polévkový taliř pampeliškových lístků
hrst št'ovíčkových lístků
svazek zelených cibulek s natí
4 ančovičky nebo očka
1 cibule
4 lžíce olivového oleje
1 lžička octa
cukr
pepř
Postup :
Vejce vaříme 6 minut . Pampeliškové i št'ovíčkové listy a cibulky očistíme , omyjeme a necháme okapat . Lístky pokrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé , zelené cibulky na tenká kolečka . Část ančoviček utřeme s olejem , rozředíme octem a zbytkem oleje , mírně osladíme , opepříme a promícháme s listy a nakrájenými cibulkami . Přidáme vejce rozkrojená po délce na čtvrtky a cibuli rozebranou na kroužky . Salát promícháme , ozdobíme zbytkem pokrájených ančoviček a ihned podáváme .