Tymiánové roštěnky
20. 4. 2007
4 roštěnky
2 stroužky česneku
1 cibule
1dl olivového oleje
lžička tymiánu
2 sekané petrželky
mletý pepř
sůl
Postup :
Roštěnky mírně naklepeme a vložíme do misky . Prolisovaný česnek promícháme s nakrájenou cibulí a olejem . Touto marinádou potřeme roštěnky po obouch stranách , přelijeme je zbytkem marinády a necháme pod pokličkou 3-4 hodiny v chladnu rozležet . Před přípravou roštěnky vyjmeme a tupým nožem z nich setřeme marinádu do misky . Potom marinádu promícháme s tymiánem a na drobno nasekanou petrželkou . Na rozpálené , jen lehce olejem vymaštěné pánvi roštěnky po obou stranách opečeme . Nalijeme na ně zbylou marinádu , krátce osmahneme , osolíme a opepříme . Jednolivé porce na talířich přelejeme
kořeněným výpekem .
Příloha : rýže nebo bílý chléb .
2 stroužky česneku
1 cibule
1dl olivového oleje
lžička tymiánu
2 sekané petrželky
mletý pepř
sůl
Postup :
Roštěnky mírně naklepeme a vložíme do misky . Prolisovaný česnek promícháme s nakrájenou cibulí a olejem . Touto marinádou potřeme roštěnky po obouch stranách , přelijeme je zbytkem marinády a necháme pod pokličkou 3-4 hodiny v chladnu rozležet . Před přípravou roštěnky vyjmeme a tupým nožem z nich setřeme marinádu do misky . Potom marinádu promícháme s tymiánem a na drobno nasekanou petrželkou . Na rozpálené , jen lehce olejem vymaštěné pánvi roštěnky po obou stranách opečeme . Nalijeme na ně zbylou marinádu , krátce osmahneme , osolíme a opepříme . Jednolivé porce na talířich přelejeme
kořeněným výpekem .
Příloha : rýže nebo bílý chléb .