Zeleninová polévka
20. 4. 2007
vnitřnosti z 1 kuřete
2 l vývaru z polévkové kostky
2 malé karotky
2 malé kedlubny
1 řapík z řapíkového celeru
1 mladá cibulka s natí
1 šálek mladého hrášku
2 snítky tymiánu
2 lžíce smetany
2 žloutky
petrželka
pepř
sůl
Postup :
Kuřecí vnitřnosti vaříme ve 2 l vývaru nebo vody s polévkovou kostkou . Kdyyž trchui změknou , přidáme do vývaru očištěnou , nakrájenou zeleninu , cibuli a hrášek a vaříme ještě asi 20 minut . Měkké vnitřnosti drobně nakrájíme , vložíme zpět , podle chuti polévku osolíme , okořeníme pepřem a nakrájeným tymiánem a povaříme . Polévku odstavíme a zjemníme smetanou a rozšlehanými zloutky a posypeme sekanou petrželkou .
2 l vývaru z polévkové kostky
2 malé karotky
2 malé kedlubny
1 řapík z řapíkového celeru
1 mladá cibulka s natí
1 šálek mladého hrášku
2 snítky tymiánu
2 lžíce smetany
2 žloutky
petrželka
pepř
sůl
Postup :
Kuřecí vnitřnosti vaříme ve 2 l vývaru nebo vody s polévkovou kostkou . Kdyyž trchui změknou , přidáme do vývaru očištěnou , nakrájenou zeleninu , cibuli a hrášek a vaříme ještě asi 20 minut . Měkké vnitřnosti drobně nakrájíme , vložíme zpět , podle chuti polévku osolíme , okořeníme pepřem a nakrájeným tymiánem a povaříme . Polévku odstavíme a zjemníme smetanou a rozšlehanými zloutky a posypeme sekanou petrželkou .