Mexický guláš
20. 4. 2007
300 g hovězího masa
300 g vepřového masa
100 g šunky
80 g másla
1/2 lžičky římského kmínu
2-3 feferonky
3 stroužky česneku
3 cibule
300 g rajčat
2 zelené papriky
1 šálek bílých fazolí
1 šálek červených fazolí
1 lžíce gulášového koření
2 lžičky sušené dobromysli
Postup :
Maso nakrájené na malé kousky , opečeme ze všech stran na sádle . Osolíme je okořeníme kmínem , přidáme překrájené pálivé papričky , česnek nakrájený na plátky , podlijeme je a pod pokličkou dusíme . K poloměkkému masu přidáme aspon 3 hodiny namočené fazole , gulášové koření , dobromysl a dusíme vše do měkka . Zvlášt' osmahneme na kousku sádla na kolečka nakrájenou cibuli a zelené papriky , přidáme pokrájená rajčata a vše podusíme . Změklou zeleninu a na kostičky nakrájenou šunku přidáme k masu a ještě krátce podusíme .Je-li pokrm řídký , zahustíme jej 1-2 mouky rozmíchanými v trošce vody a povaříme .
Příloha : rýže
300 g vepřového masa
100 g šunky
80 g másla
1/2 lžičky římského kmínu
2-3 feferonky
3 stroužky česneku
3 cibule
300 g rajčat
2 zelené papriky
1 šálek bílých fazolí
1 šálek červených fazolí
1 lžíce gulášového koření
2 lžičky sušené dobromysli
Postup :
Maso nakrájené na malé kousky , opečeme ze všech stran na sádle . Osolíme je okořeníme kmínem , přidáme překrájené pálivé papričky , česnek nakrájený na plátky , podlijeme je a pod pokličkou dusíme . K poloměkkému masu přidáme aspon 3 hodiny namočené fazole , gulášové koření , dobromysl a dusíme vše do měkka . Zvlášt' osmahneme na kousku sádla na kolečka nakrájenou cibuli a zelené papriky , přidáme pokrájená rajčata a vše podusíme . Změklou zeleninu a na kostičky nakrájenou šunku přidáme k masu a ještě krátce podusíme .Je-li pokrm řídký , zahustíme jej 1-2 mouky rozmíchanými v trošce vody a povaříme .
Příloha : rýže