Polévka z chmelíčku
27. 4. 2007
1 l vývaru
hrst nezdřevnatělých chmelových výhonků
1 velká cibule
200 g mraženého hrášku
špetka kari
sůl
žemle
Postup :
Cibuli nakrájíme na kolečka , osmahneme na másle a zalijeme vývarem . Přidáme hrášek a chmelové výhonky , pokrájené na kousky dlouhé 3 cm . Vaříme asi 15 minut . Nakonec polévku osolíme a okořeníme . Podáváme ji s kostičkami žemle osmaženými na másle .
hrst nezdřevnatělých chmelových výhonků
1 velká cibule
200 g mraženého hrášku
špetka kari
sůl
žemle
Postup :
Cibuli nakrájíme na kolečka , osmahneme na másle a zalijeme vývarem . Přidáme hrášek a chmelové výhonky , pokrájené na kousky dlouhé 3 cm . Vaříme asi 15 minut . Nakonec polévku osolíme a okořeníme . Podáváme ji s kostičkami žemle osmaženými na másle .