Skopové maso s dušeným štovíkem
30. 4. 2007
800 g skopové kýty
400 g št'ovíkových listů
80 g másla
8 malých cibulek
2 stroužkyčesneku
1 sklenka bíleho vína
1 šálek vývaru
1 lžička hladké mouky
3 lžíce smetany
muškátový oříšek
pepř
sůl
Postup :
Maso nakrájíme na kostky, osolíme , opepříme a opečeme na polovině másla . Přidáme k němu očištěné cibulky, osmahneme , přidáme rozdrcený česnek , vše zalijeme vínem a dusíme do měkka . Vysmahlé maso zalijeme vývarem s rozmíchanou moukou a krátce povaříme . Št'ovíkové listy očistíme ( tužší řapíky odstraníme ) , na zbylém másle je podusíme , osolíme , okořeníme , zalijeme smetanou a prohřejeme . Skopové maso s dušeným št'ovíkem podáváme s vařenými brambory .
400 g št'ovíkových listů
80 g másla
8 malých cibulek
2 stroužkyčesneku
1 sklenka bíleho vína
1 šálek vývaru
1 lžička hladké mouky
3 lžíce smetany
muškátový oříšek
pepř
sůl
Postup :
Maso nakrájíme na kostky, osolíme , opepříme a opečeme na polovině másla . Přidáme k němu očištěné cibulky, osmahneme , přidáme rozdrcený česnek , vše zalijeme vínem a dusíme do měkka . Vysmahlé maso zalijeme vývarem s rozmíchanou moukou a krátce povaříme . Št'ovíkové listy očistíme ( tužší řapíky odstraníme ) , na zbylém másle je podusíme , osolíme , okořeníme , zalijeme smetanou a prohřejeme . Skopové maso s dušeným št'ovíkem podáváme s vařenými brambory .