Rybí filé pečené s bylinkami
30. 4. 2007
4 porce rybího filé
citrón
4 mladé cibulky
2 lžíce nakrájené routy
2 lžíce usekané petrželky
100 g másla
sůl
bílý pepř
1 sklenice vína
Postup :
Rybí filé pokapeme citrónovou št'ávou . Ve skleněném pekáčku podusíme na polovině másla nakrájenou cibuli , vložíme na ni rybu , osolíme , opepříme a opečeme po obou stranách . Filé posypeme polovinou dávky petrželky a routy , zalijeme vínem , přidáme zbytek másla a upečeme v troubě do červena . Těsně před dohotovením posypeme filé zbytkem bylinek a podle potřeby dochutíme citrónovou št'ávou . Podáváme s brambory a zeleninovým salátem
citrón
4 mladé cibulky
2 lžíce nakrájené routy
2 lžíce usekané petrželky
100 g másla
sůl
bílý pepř
1 sklenice vína
Postup :
Rybí filé pokapeme citrónovou št'ávou . Ve skleněném pekáčku podusíme na polovině másla nakrájenou cibuli , vložíme na ni rybu , osolíme , opepříme a opečeme po obou stranách . Filé posypeme polovinou dávky petrželky a routy , zalijeme vínem , přidáme zbytek másla a upečeme v troubě do červena . Těsně před dohotovením posypeme filé zbytkem bylinek a podle potřeby dochutíme citrónovou št'ávou . Podáváme s brambory a zeleninovým salátem