Pečená kachna s černobýlem
1. 5. 2007
1 kachna
sůl
2 vrcholky rozkvetlého černobýlu
2 lžičky směsi z černobýlu , bazalky , tymiánu a rozmarýnu
( 4 jablka )
Postup :
Očištěnou kachnu uvnitř i zevně osolíme , dovnitř vložíme černobýl ( případně jablka ) a svrchu ji posypeme směsí koření . Za občasného podlévání a polévání vypečenou št'ávou ji upečeme do červena .
Podáváme ji s rýží nebo brambory . Podobně pečeme i husu nebo kuře .
sůl
2 vrcholky rozkvetlého černobýlu
2 lžičky směsi z černobýlu , bazalky , tymiánu a rozmarýnu
( 4 jablka )
Postup :
Očištěnou kachnu uvnitř i zevně osolíme , dovnitř vložíme černobýl ( případně jablka ) a svrchu ji posypeme směsí koření . Za občasného podlévání a polévání vypečenou št'ávou ji upečeme do červena .
Podáváme ji s rýží nebo brambory . Podobně pečeme i husu nebo kuře .