Rybí filé se štovíkem
29. 4. 2007
4 porce ryby
citrón
1/2 lžičky mletého zázvoru
1-2 stroužky česneku
1/2 lžičky sušené šalvěje
sůl
mouka na obalení
2 hrsti št'ovíčkových listů
1 lžíce másla
1 cibule
pepř
4 lžíce smetany
1 vejce
strouhanka
Postup :
Rybí porce pokapeme citrónovou št'ávou , okořeníme zázvorem , lehce potřeme lisovaným česnekem a posypeme rozmělněnou šalvějí . Necháme je chvíli odležet . Mezitím si na másle zpěníme nakrájenou cibuli a podusíme na ní oprané a okapané št'ovíčkové listy , v celku nebo hrubě pokrájené . Osolíme je , opepříme zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem a prohřejeme - zahustíme1 lžící strouhané housky .
Rybí filé osolíme , obalíme v mouce a na oleji prudce z obou stran opečeme . Na talíři je ozdobíme kolečkem citrónu a podáváme s dušeným št'ovíkem a vařenými brambory .
citrón
1/2 lžičky mletého zázvoru
1-2 stroužky česneku
1/2 lžičky sušené šalvěje
sůl
mouka na obalení
2 hrsti št'ovíčkových listů
1 lžíce másla
1 cibule
pepř
4 lžíce smetany
1 vejce
strouhanka
Postup :
Rybí porce pokapeme citrónovou št'ávou , okořeníme zázvorem , lehce potřeme lisovaným česnekem a posypeme rozmělněnou šalvějí . Necháme je chvíli odležet . Mezitím si na másle zpěníme nakrájenou cibuli a podusíme na ní oprané a okapané št'ovíčkové listy , v celku nebo hrubě pokrájené . Osolíme je , opepříme zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem a prohřejeme - zahustíme1 lžící strouhané housky .
Rybí filé osolíme , obalíme v mouce a na oleji prudce z obou stran opečeme . Na talíři je ozdobíme kolečkem citrónu a podáváme s dušeným št'ovíkem a vařenými brambory .