Kuře nadivoko s jeřabinkami
1
malé kuře
1
cibule
50
g slaniny
máslo
sůl,
2 bobkové listy
4
hřebíčky
6
zrnek pepře
6
zrnek nového
koření
špetka
tymiánu
zázvoru
1
sklenice
bílého
vina
4
lžíce jeřabinek
Postup :
Očištěné
kuře rozdělíme na
čtvrtky a opečeme na
másle
s drobně nakrájenou
cibulí a slaninou. Osolíme
je, okořeníme, podlijeme
vínem a pečeme.
Občas je poléváme vypečenou
šťávou, podle potřeby
podléváme
vodou.
Když je maso téměř měkké,
vyjmeme ze šťávy
celá koření, přidáme sladkoplodé jeřabinky a
ještě 10 minut pečeme. Podáváme
s rýží přelitou šťávou
z kuřete. K přípravě
můžeme použít i kompotované
jeřabinky.