Vepřová žebírka (bucek) nadívaná jablky
1
kg vepřových žebírek
500
g planých jablek
sůl
pepř
majoránka
lžíce cukru
Postup :
Žebírka
zbavíme kostí a
nařízneme do nich kapsu;
Uvnitř kapsu vytřeme směsí
soli, pepře a majoránky.
Stejnou směsí pootřeme
bůček svrchu a ze stran.
Omytá, oloupaná, jádřinců
zbavená jablka nakrájíme
na tenké plátky,
lehce je pocukrujeme a
vložíme do vyříznuté kapsy.
Otvor uzavřeme kovovou
jehlou nebo párátky.
Nadívaný bůček vložíme
do pekáče, podlieme
trochou teplé vody a
upečeme do červena. Během
pečení jej poléváme
výpekem a podle potřeby
podléváme vodou. Upečený
bůček nakrájíme
na plátky a na talířích přelijeme
vypečenou šťávou.