Kořeněné hrušky
22. 4. 2007
2 kg hrušek
1/2 l octa
1/4 l vody
500 g cukru
kousek skořice
80 g hořčičných semínek
50 g křenu
5-10 zrnek pepře
5-10 zrnek nového koření
Postup :
Oloupané hrušky po délce rozpůlíme a zbavíme jádřinců . Ve 1/4 litru vody svaříme ocet (nejlépe vinný ) , cukr a skořici . V tomto nálevu povaříme hrušky do měkka . Vyjmeme je , dáme do velké sklenice a přidáme k nim očištěný , pokrájený křen , hořčičná semínka , pepř a nové koření . Zalijeme je nálevem z něhož jsme odstranili skořici . a sklenici uzavřeme hliníkovou folií . Hrušky vydrží až přes dva měsíce . Přidáváme je k různým pokrmům podobně jako sterilizované okurky .
1/2 l octa
1/4 l vody
500 g cukru
kousek skořice
80 g hořčičných semínek
50 g křenu
5-10 zrnek pepře
5-10 zrnek nového koření
Postup :
Oloupané hrušky po délce rozpůlíme a zbavíme jádřinců . Ve 1/4 litru vody svaříme ocet (nejlépe vinný ) , cukr a skořici . V tomto nálevu povaříme hrušky do měkka . Vyjmeme je , dáme do velké sklenice a přidáme k nim očištěný , pokrájený křen , hořčičná semínka , pepř a nové koření . Zalijeme je nálevem z něhož jsme odstranili skořici . a sklenici uzavřeme hliníkovou folií . Hrušky vydrží až přes dva měsíce . Přidáváme je k různým pokrmům podobně jako sterilizované okurky .