Smažené květy bezu černého
30. 4. 2007
12 čerstvých květenství bezu černého
Těstíčko :
250 g mouky
1/4 l mléka
3 vejce
1 lžíce oleje
1 lžíce vína
tuk na smažení
sůl
Postup :
Z přísad ušleháme těstíčko . Čerstvě rozkvetlá , opraná a okapaná květenství bezu černého zbavíme stopek , obalíme v těstíčku a v horkém tuku usmažíme do růžova . Podáváme je buď slaná s brambory a zeleninovým salátem , nebo sladká jako dezert , posypaná cukrem a mletou skořicí .
Těstíčko :
250 g mouky
1/4 l mléka
3 vejce
1 lžíce oleje
1 lžíce vína
tuk na smažení
sůl
Postup :
Z přísad ušleháme těstíčko . Čerstvě rozkvetlá , opraná a okapaná květenství bezu černého zbavíme stopek , obalíme v těstíčku a v horkém tuku usmažíme do růžova . Podáváme je buď slaná s brambory a zeleninovým salátem , nebo sladká jako dezert , posypaná cukrem a mletou skořicí .